دسته
وب سايت رسمي هفته نامه تعطيلات نو
عكسهاي طبيعت زيباي ايران
اكوتوريسم همراه با حفظ محيط زيست
گردشگري
گردشگري
سازمان ميراث فرهنگي
پرتال استان اصفهان
نقشه گردشگري كاشان
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 123304
تعداد نوشته ها : 79
تعداد نظرات : 1
Rss
طراح قالب
GraphistThem252

وجه تسميه كاشان


در مورد وجه تسميه كاشان سخن بسيار است. ليكن با در نظر گرفتن معني واژه هاي كاس، كاسه و كاس آب و موقعيت كاشان در قديم اين واژه مي تواند گرفته شده از كاس باشد كه در اصل كاشان و به مرور زمان به كاشان تغير شكل يافته است.

ربان شناسان بر اين باورند كه نام كاشان به معني خانه هاي تابستاني است، كه با چوب و ني ساخته مي شده است ولي برخي ديگر نام كاشان را ماخوذ از كلماتي چون كاسيان، كاشيان، كي آشيان و كاه فشان، كاسو يا كاشو مي دانند.

در كل در مورد وجه تسميه كاشان و نام اوليه آن از طرف مورخين و باستان شناسان عقايد گوناگوني ابراز شده كه به چند مورد آن اشاره مي شود:

1ـ از آنجا كه اين شهر در قرون متمادي مركز ساخت بهترين كاشيها بوده آن را كاشيان و كاشان ناميده اند.

2ـ گروهي از باستان شناسان پس از حفاريهاي باستان شناسي در تپه هاي سيلك به اين نتيجه رسيده اند كه نام كاشان مشتق از كلمه كاشو يا كاسو است و آن نام قومي كهن بوده كه در بين النهرين مي زيسته اند و سپس به اين سامان نقل مكان كرده و نام محل اسكان آنها كاسيان يا كاشيان خوانده شده است.

3ـ ملك الشعراء بهار در ديوان خود وجه تسميه كاشان را معبد و جايگاه جشن و دل آسايي دانسته است.

4ـ مولف كتاب فرهنگ واژه هاي فارسي در زبان عربي مي نويسد: كاشان به خانه هاي تابستاني اطلاق مي شود كه با چوب و ني ساخته مي شد.

5 ـ مولف كتاب آثار تاريخي كاشان و نطنز مي نويسد: چون اولين جايگاه آباداني در اين ناحيه به امر پادشاهان اساطيري در كنار چشمه فين ساخته شده آن را كي آشيان يعني جايگاه حكام گفته اند

دسته ها : معرفی
دوشنبه 1390/9/7 21:19

سرپرست دانشگاه كاشان، از ايجاد رشته تحصيلي كارشناسي ارشد فرش در اين دانشگاه خبر داد.

دكتر «عباس كتابي» در مراسم افتتاحيه دومين جشنواره بين‌المللي فرش كاشان اظهار داشت: سرفصل‌هاي ايجاد اين رشته تدوين و از بهمن ماه سال جاري دانشجو جذب مي‌شود.

به گفته وي، دوره كارشناسي فرش در اين دانشگاه از سال 74 راه‌اندازي ودانشجويان زيادي از اين رشته فارغ‌التحصيل شده‌اند.  

وي، با اشاره به برنامه‌هاي اين دانشگاه براي رونق و توسعه بازار فرش منطقه كاشان افزود: دانشگاه كاشان بر مبناي پتانسيل‌هاي منطقه در زمينه‌هاي مختلف از جمله فرش به دنبال راه حل‌هاي مناسب براي رفع مشكلات و گلوگاه‌هاي فرش ايران بوده است.

وي، واگذاري كانون فرش ايران از سوي معاونت فناوري رياست جمهوري به اين دانشگاه و وجود مركزپژوهشي فرش در اين دانشگاه را از جمله قابليت‌هاي ايجاد رشته كارشناسي ارشد فرش دانست و ابراز اميدواري كرد تا با ايجاد اين رشته و تربيت نيروهاي كارآزموده و متخصص، بتوان گام مهمي را در توسعه صنعت فرش، اين ميراث گرانبها برداشت.

سرپرست دانشگاه كاشان، ضمن تقدير از زحمات وتلاش‌هاي همه دست‌اندركاران جشنواره به ويژه كانون هماهنگي فرش مهمترين فعاليت و اقدام سال گذشته را تدوين نقشه راه فرش ايران در دوبخش فرش دستباف و فرش ماشيني ذكر كرد و خواستار برنامه‌ريزي‌هاي دقيق‌تر و منسجم‌تر و حمايت همه‌جانبه متوليان فرش ايران به خصوص توليدكنندگان و تجار فرش كاشان از جشنواره گرديد.

وي، شهرستان كاشان را يكي از مراكز توليد فرش در كشور برشمرد و افزود: 70 درصد فرش ماشيني كشور در اين شهرستان توليد مي‌شود.

دكتر كتابي، جشنواره بين‌المللي فرش را براي ارتقاء صنعت فرش مهم ارزيابي و  تصريح كرد: با برگزاري اين جشنواره و كنفرانس‌هاي علمي با هم‌افزايي و همفكري مي‌توان علاوه بر ايجاد اشتغالزايي، موجبات رونق گنجينه گرانبها و ارزشمند صنعت فرش را فراهم كرد.  

دوشنبه 1390/9/7 21:17

به مناسبت گراميداشت هفته بسيج، گلزار شهداي گمنام دانشگاه كاشان با حضور جمعي از اساتيد، كاركنان و دانشجويان غبارروبي و عطرافشاني شد.

غلامعلي ناظمي، مسوول بسيج كاركنان دانشگاه كاشان، هدف از برگزاري اين مراسم را تجليل و تكريم از مقام شامخ شهدا و ياد و خاطره بسيجيان ذكركرد.

 

وي، برگزاري مسابقه فرهنگي به مناسبت هفته بسيج، چاپ وارائه بروشور گراميداشت هفته بسيج در بين كاركنان و سخنراني را از ديگر برنامه‌هاي هفته بسيج كاركنان اين دانشگاه برشمرد.

دسته ها : مشاهیر کویر
دوشنبه 1390/9/7 21:16

با هماهنگي مركز پژوهش فرش دانشگاه و همكاري و تلاش انجمن‌هاي علمي دانشجويان رشته فرش،  آثار طراحي دانشجويان رشته فرش در نمايشگاه دومين جشنواره فرش كاشان ارائه شد.

حميدرضا مومنيان، با اشاره به ابعاد مختلف اين جشنواره گفت: حضور دانشجويان با انگيزه، با نشاط وخلاق در عرصه فرش كشور، پشتوانه مهمي در جهت ايجاد تحول در نظام فرش ايران است.

رييس مركز پژوهش فرش دانشگاه، با تشكر از انجمن‌هاي علمي دانشجويان فرش و با اشاره به استقبال دانشجويان و مشاركت آنان دربرپايي غرفه نمايشگاهي از آثار طراحي عليرغم اطلاع‌رساني ضعيف به دانشجويان اظهار داشت: انتظار اين است كه در هنگام شكل‌گيري يك حركت و جهش علمي در راستاي تعالي فرش منطقه، همه‌ي دوستداران و علاقمندان فرش آستين همت بالازده و وارد عمل شوند.

دكتر مومنيان اظهار اميدواري كرد: طي سال‌هاي آينده با همكاري و تعامل بيشتر همه‌ي دست‌اندركاران فرش، بيش از پيش شاهد اعتلاي نام و آوازه ي فرش كاشان باشيم.

نوشته شده توسط محمد رضا كياني(كامي)1
 سوم فروردين 1388: ساعت 4 صبح يك روز تعطيل بيدار شدن كمي ديوانگي ميخواهد كه به حول و قوه الهي من و برادرم وعمويم به اندازه لازم وكافي از آن بهره مند بوديم  .شال و كلاه كرديم و به اندازه يك وانت؛ بار و بنديل برداشته به طرف اتوبان قم حركت كرديم. پس از حدود 3 ساعت رانندگي در توقفگاهي كه در كنار اتوبان براي مسافرين تهيه شده بود ايستاديم تا هم سري به دستشويي هاي عمومي بين راهي زده باشيم و هم صبحانه اي بخوريم.اصولا از نظافت و پاكيزگي در اين جاها حرف زدن كار احمقانه و مسخره اي است .بهر حال از توقفگاهي كه همه جور امكانات رفاهي (البته در تخيلات ما) را داشت به سختي دل كنده و راهي شهر كاشان شديم . بعد از حدود 2 ساعت رانندگي ديگر به كاشان رسيديم . در مبدا ورودي شهر چادري بر پا شده بود كه جهت راهنمايي مسافرين بود و نقشه اي نيز به ما دادند؛كه انصافا كمك كننده بود.البته اين سنت پسنديده در اكثر شهر هاي ما وجود دارد كه تابلو هاي راهنما را براي مسافرين طوري نصب مي كنند كه مسافر محترم مجبور شود حتما نقشه را بخواند و كمي در شهر مورد نظر گردش كند و بعد به طور اتفاقي وارد خياباني شود كه طبق نقشه بايد مسير خود را از آنجا ادامه مي داد وسپس كلي از اين كشف خود شاد و خوشحال شود. اگر تمام شهرهاي توريستي دنيا از اين كار شهرداري هاي زحمتكش ما الگو برداري كنند همه توريستهاي دنيا شاد و خرسند خواهند شد.باري راه را به طرف آران و بيد گل ادامه داديم وطبق توصيه رييس گروه جناب عمو سعيد قرار شد اول به شهر زير زميني نوش آباد برويم.لذا قبل از رسيدن به آران طبق تابلوي راهنمايي كه استثناأ در محل مناسب نصب شده بود به سمت نوش آباد تغيير مسير داديم.(البته تابلوهاي نصب شده اداره راه شهرستان ها وضعيت خيلي بهتري نسبت به تابلوهاي داخل شهر دارند) . به هر حال به نوش آباد رسيديم.البته تابلوهاي اين مسير به ميمنت و مباركي پرده هاي رنگ و رو رفته اي بودند كه مسافرين را به سمت نوش آباد راهنمايي ميكرد.و صد البته كه همين پرده ها خودشان جاذبه هاي توريستي به حساب مي آيند وجهت جذب گردشگران حرفه اي نصب شده اند.

X