|
مردم شهر نوش آباد به دليل مقاومت در برابر حمله ياغيان، در زيرزمين خانه هاي خود شهري را ساختند كه در مواقع بحراني به آن پناه ببرند گاهي يك تنور نانوايي يا چاه آب، راهي براي ورود به شهر اويي بود.
به گزارش خبرنگار مهر، شهر زيرزميني اويي سال 1383 توسط ساكنان شهر نوش آباد كاشان كشف شد. اين شهر 3 طبقه و دست ساز در عمق 3 متري و طبقه سوم آن در عمق 16 متري از سطح زمين ساخته شده است. حدس باستان شناسان بر اين است كه اين شهر تا 15 هزار متر مربع وسعت داشته باشد. در اين شهر زيرزميني اتاقهايي با ابعاد مختلف ساخته شده كه بعضي داراي سكو هم هستند. هر كدام از اتاقها داراي سرويس بهداشتي، پايه شمع و مشعل در كنار ديوار است.
اين دژ زيرزميني كه در زير تمام شهر گسترده شده و به خاطر وسعت فراوانش به شهر زيرزميني معروف شده يك معماري دستكند است كه در سه طبقه به وجود آورده اند. طبقه اول در حدود 4 متري، طبقه دوم در حدود 14 متري و طبقه سوم در حدود 18 متري قرار دارد. اين طبقات به وسيله كانالهايي به هم متصل است.
اين ساختار دفاعي به گونهاي است كه تسلط كافي را براي مقابله با مهاجم فراهم ميكند. وقتي بيگانه به اين شهر حمله ميكرده، مردم در داخل اين دژ بزرگ پناه ميگرفتند. اين فرض وجود دارد كه مردان شبانه براي كارزار بيرون ميآمدند و خاطرشان ازناحيه فرزند و عيال مطمئن بوده است. مردم تا زماني داخل اين فضاها ميماندند كه از برقراري امنيت اطمينان حاصل ميكردند.
مكانهاي ورود به داخل اين مجموعه ميتوانسته درمنازل و باغها، پاياب قناتها، قلعهها و... باشد. راههايي كه پوشيده و مخفي بوده است و به آساني در ديد قرار نميگرفته است. به ذهن بيگانه هم خطور نميكرده كه انتهاي يك تنور كه با هيزم و تابه پوشيده شده است به اعماق زمين راه دارد!
براي رفتن به نوش آباد و ديدن شهر تاريخي و زيرزميني اويي، بايد به بخش مركزي شهرستان آران و بيدگل رفت چون نوشآباد ميان شهرهاي آران و بيدگل و سفيدشهر واقع شده است.
خبرگزاري مهر