|
شهر كاشان به روايت تاريخ و تاريخ نويسان از آن جمله شهرهاي متعصب و وفادار به تشيع علوي است كه زبانزد خاص و عام است و حتي در فرهنگ عامه مردم اين تعصب به ولايت و نفرت از دشمنان اهلبيت را مي توان به وضوح ديد.
عيد غدير بعد ازعيد باستاني نوروز مهمترين و با ارزش ترين عيد در نزد مردم كاشان است. شور و حال وصف ناپذيري كه در اين عيد وجود دارد در اعياد ديگر همچون فطر و قربان ديده نمي شود و دليل آن همانطور كه بيان شد به خاطر عشق و علاقه اي است كه مردم اين شهر به مولا علي بن ابيطالب(ع) دارند.
در عيد سعيد غدير خم رسم بر آن است كه صبح روز عيد به ديدار و دست بوسي سادات و ذريه اميرالمومنين(ع) مي روند و با مصافحه كردن و گفتن اين عبارت درحالت ملاقات «الحمد الله الذي جعلنا من المتمسكين بولاية اميرالمومنين والائمه عليم السلام» اداي احترام به سادات مي نمايند و سادات نيز ضمن پذيرائي با شربت و شيريني و اهداء هديه اي به رسم ياد بود از مهمانان قدرداني مي نمايند.
در اين روز مردم بهترين و زيباترين لباسهاي خود را مي پوشند، خود را معطر به بهترين عطرها مي نمايند و با چهره اي خندان و شادمان به خواهران و برادران ايماني خود تبريك مي گويند. در اين روز افراد بسياري روزه مي گيرند و به مومنين قرض و اطعام مي دهند.
مردم اعتقاد دارند پولي كه به عنوان هديه از سادات گرفته اند نبايد خرج نمايند بلكه به عنوان تبرك و بركت در نزد خود نگهداري كنند.
در شب عيد غدير در مساجد و حسينيه ها مراسم جشن و سرور و مولوديه خواني برپاست. همچنين در منازل سادات و علما نيز مداحان و شاعران در وصف مولا علي(ع) و غديرخم مولوديه خواني مي نمايند.
سادات نيز چند روز مانده به عيد غدير خم اقدام به خانه تكاني و گردگيري منازل خود مي كنند و خود را آماده پذيرايي از شيفتگان ولايت علوي مي نمايند.